dilluns, 3 de març del 2014

George R.R. Martin, del text a la pantalla - Editorial Gigamesh i Sergi Calle (Cineclub Vic)


Primera Audiència Catòdica
CCVIC Can Pau Raba (VIC)
Dissabte 22 de Març 

George R. R. Martin, del text a la pantalla.
amb Editorial Gigamesh i Sergi Calle (Cineclub Vic).
Horari: 16h



La xerrada que obrirà la Primera Audiència Catòdica estarà dedicada a l'origen de tot plegat; la novel·la de George R.R. Martin. Vist així, ens ha semblat del tot necessari comptar amb la presència de l’Editorial Gigamesh, editor de la novel·la i principal actor en el fenomen que ha suposat la novel·la "Cançó de Gel i Foc" a Catalunya.

Tanmateix, la figura de l'Editorial Gigamesh també ens ha de servir per conèixer de primera mà com l'èxit sense precedents d'una novel·la ha servit a una editorial petita i amb un públic certament minoritari -però també reconeguda i estimada per tots els fans de la ciència-ficció- per evolucionar exponencialment cap a una indústria consolidada i amb un estil i empremta molt pròpia.

Hem de reconèixer que l'aposta per ‘Cançó de Gel i foc’, ara fa uns quants anys, va ser una aposta personal, però molt ambiciosa, que ha desembocat en tot un fenomen global, gairebé inimaginable.

D'aquesta manera, i per fer justícia a les dues cares de la indústria hem cregut imprescindible comptar també amb la presència i la veu del seu propi ‘lector’. En aquest sentit, la presència d'en Sergi Calle (Cineclub Vic) ens ha d'ajudar a entendre l'especial i genuïna relació que hi ha entre les dues parts, i al mateix temps, establir un diàleg que evidenciï l'estreta simbiosi que s'ha creat entre l'obra, l'autor i els seus fervorosos seguidors.

En definitiva, un acostament polièdric i plural al fenomen literari de George R.R. Martin, i que ens ha de servir com a punt de partida pel posterior anàlisi i esbudellament de l'exitosa sèrie de l'HBO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada